Наказ про проведення заходів до Дня охорони праці

Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
28 квітня в Україні відзначають День охорони праці. Щоб організовано провести День охорони праці, підготуйте наказ про проведення заходів. У статті наводимо зразок такого наказу.

День охорони праці в Україні запровадили, щоб привернути увагу суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці; запобігти нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням.

Тему Дня охорони праці щороку проголошує Міжнародна організація праці (далі — МОП), заснована у 1919 році. Девіз 2024 року звучить так: «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці» (The impacts of climate change on occupational safety and health). 

З урахуванням цієї теми підприємства розробляють та проводять заходи з нагоди Дня охорони праці. Їх масштаб та наповенння залежать від розмірів підприємства й кількості працівників.

Добірка до Дня охорони праці

Для того щоб організовано провести День або ж Тиждень охорони праці, керівник підприємства має видати наказ про проведення заходів і затвердити відповідний план та кошторис.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді