Електрогенератор: встановлюємо та заправляємо безпечно

Держпраці закликала уникати порушень

image59

Генератори на підприємстві: які вибрати та як безпечно експлуатувати

В осінньо-зимовий період генератори електроенергії використовуються значно частіше, тож підприємствам варто перевірити, щоб така експлуатація відбувалася без порушень.

Державна служба України з питань праці закликала суб'єктів господарювання завжди слідувати інструкції підприємства-виробника. Насамперед це стосується розташування генераторів:

  • пересувні — на сухому, рівному, очищеному від сміття та пально-мастильних матеріалів майданчику (радіатор має бути обернений назустріч природному потоку повітря). 
  • стаціонарний — у спеціалізованому приміщенні з вентиляцією та засобами пожежогасіння.

Обтиральні матеріали, просочені пальним і мастилом, потрібно зберігати окремо — для цього слід використовувати металевий ящик з кришкою. Якщо такі речовини проллються на підлогу, їх потрібно негайно прибрати.

Електрогенератор заправляють, коли двигун не працює та перебуває в охолодженому стані: після повної зупинки або ж перед початком роботи (стосується як пального, так і мастила з охолоджувальною рідиною). Важливо, що під час заповнення баків слід використовувати або природне денне освітлення, або ж лампи безпечно конструкції.

Якщо запуск двигуна супроводжується стороннім шумом, потрібно негайно зупинити двигун та з’ясувати причин цього явища і усунути виявлені дефекти.

Джерело: Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як запобігти отруєнню пестицидами

Якщо не дотримуватися певних вимог при роботі з пестицидами, отруєння ними неминуче. Пестициди можуть потрапляти в організм людини не тільки через дихальні шляхи, а й через шкіру, слизові оболонки очей, через травний канал. Як запобігти отруєнню пестицидами — розповідає експерт
2976

Експлуатуємо атракціонну техніку безпечно

Перед початком роботи атракціонних комплексів потрібно впевнитись у справності обладнання та компетентності персоналу щодо попередження нещасних випадків. Стаття допоможе розібратися, як організувати монтаж, техогляд і безпечну експлуатацію атракціонів, які дозвільні документи оформити, зокрема під час воєнного стану, і як забезпечити безпеку відвідувачів
2190

Охорона праці і температурний режим у медичному закладі

Охорона праці в медичних закладах починається з вимог до мікроклімату. Зі статті ви дізнаєтеся, які саме вимоги до охорони праці та температурного режиму в медичному закладі передбачені законодавством.
13935

Охорона праці при роботі з комп'ютером

Охорона праці при роботі з ПК: вимоги до облаштування приміщення при роботі з комп'ютером, санітарні норми освітлення, параметри мікроклімату, допустимий рівень вібрації та звукового шуму. Соціальні та профілактичні засоби захисту працівників, медичні огляди, перерви на відпочинок.
70476

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді