Оповіщення про надзвичайні ситуації та загрози: зміни від уряду

Передбачено функціонування різних рівнів систем оповіщення

Оповіщення про надзвичайні ситуації та загрози: зміни від урядуКабінет Міністрів затвердив зміни до Положення про єдину державну систему цивільного захисту та Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та організації зв’язку у сфері цивільного захисту (урядова постанова від 08.03.2024 № 270).

Як організувати оповіщення про надзвичайну ситуацію на підприємстві

Так, передбачено функціонування систем різних рівнів для оповіщення та інформування про виникнення надзвичайної ситуації або відповідну загрозу. Йдеться про автоматизовані системи:

  • загальнодержавні —  централізоване оповіщення на державному рівні;
  • територіальні — централізоване оповіщення на регіональному рівні;
  • місцеві — централізоване оповіщення на місцевому рівні.
  • спеціальні, локальні та об’єктові — оповіщення на об’єктовому рівні.

Такі системи оповіщення призначені як для органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, такі і для підприємств, установ, організацій, управління і сил цивільного захисту, а ще — для інформування населення.

Рішення уряду також зачепило питання оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій воєнного характеру: таке оповіщення відбувається засобами загальнодержавної автоматизованої системи централізованого оповіщення, інформацію негайно поширює оперативно-чергова служба на пункті управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Джерело: Будстандарт

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як запобігти отруєнню пестицидами

Якщо не дотримуватися певних вимог при роботі з пестицидами, отруєння ними неминуче. Пестициди можуть потрапляти в організм людини не тільки через дихальні шляхи, а й через шкіру, слизові оболонки очей, через травний канал. Як запобігти отруєнню пестицидами — розповідає експерт
2976

Експлуатуємо атракціонну техніку безпечно

Перед початком роботи атракціонних комплексів потрібно впевнитись у справності обладнання та компетентності персоналу щодо попередження нещасних випадків. Стаття допоможе розібратися, як організувати монтаж, техогляд і безпечну експлуатацію атракціонів, які дозвільні документи оформити, зокрема під час воєнного стану, і як забезпечити безпеку відвідувачів
2190

Охорона праці і температурний режим у медичному закладі

Охорона праці в медичних закладах починається з вимог до мікроклімату. Зі статті ви дізнаєтеся, які саме вимоги до охорони праці та температурного режиму в медичному закладі передбачені законодавством.
13935

Охорона праці при роботі з комп'ютером

Охорона праці при роботі з ПК: вимоги до облаштування приміщення при роботі з комп'ютером, санітарні норми освітлення, параметри мікроклімату, допустимий рівень вібрації та звукового шуму. Соціальні та профілактичні засоби захисту працівників, медичні огляди, перерви на відпочинок.
70476

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді