Будівельно-монтажні роботи: попереджуємо Держпраці

407

Запитання

В якій формі потрібно надати повідомлення Держпраці перед будівельно-монтажними роботами та чи можна це зробити за два тижні?

Відповідь

Перед тим, як розпочати основні будівельно-монтажні роботі на будівництві, там слід провести підготовчі заходи й роботи (відповідно до 1.5 ДБН А.3.1-5). 

Охорона праці та пожежна безпека в проєкті виконання робіт для об’єкта будівництва

Після завершення підготовчого комплексу дій комісія має видати акт про закінчення позамайданчикових і внутрішньомайданчикових підготовчих робіт і готовність об'єкта до початку будівництва

Членів комісії та представника територіального органу Держпраці потрібно поінформувати про час та місце робіт за 10 днів до їх початку. Це робить генпідрядник.

А от замовник робіт має подбати про це раніше: він подає до територіального органу Держпраці повідомлення про дату початку робіт (за формою згідно з додатком Н ДБН А.3.1-5) за 30 робочих днів.

Джерело: Центрально-Західне міжрегіональне управління Держпраці

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Охорона праці і температурний режим у медичному закладі

Охорона праці в медичних закладах починається з вимог до мікроклімату. Зі статті ви дізнаєтеся, які саме вимоги до охорони праці та температурного режиму в медичному закладі передбачені законодавством.
13714

Охорона праці при роботі з комп'ютером

Охорона праці при роботі з ПК: вимоги до облаштування приміщення при роботі з комп'ютером, санітарні норми освітлення, параметри мікроклімату, допустимий рівень вібрації та звукового шуму. Соціальні та профілактичні засоби захисту працівників, медичні огляди, перерви на відпочинок.
69627

Аптечка на підприємстві

Аптечка першої допомоги має бути на кожному підприємстві, адже часто від оперативності надання домедичної допомоги залежить життя людини. Яким має бути склад аптечки невідкладної медичної допомоги, де саме повинна розміщуватися аптечка першої допомоги у виробничому підрозділі, хто відповідає за неї — про все це розповімо далі.
91339

Зразок наказу про простій через спеку

Дотримати вимог законодавства з безпеки праці під час спеки допоможе наказ про простій через спеку. Скачайте зразок такого наказу, розроблений експертом.
1098