Наряд-допуск: оформлення та термін дії

337

Запитання

Робітники працюватимуть на висоті. Чи можна виписати їм наряд-допуск від руки?

Відповідь

Наряд-допуск може бути або надрукований, або ж виписаний від руки розбірливим почерком. Проте у жодному разі документ не повинен містити виправлень, закреслень, написів олівцем тощо. 

Як організувати роботи на висоті

Для нарядів-допусків на роботи на висоті встановлена форма (Правила охорони праці при роботі на висоті, дод. 2). Втім, виконання робіт за іншими передбаченими законодавством нарядами (якщо вони містять належні вимоги безпеки) допускається.

Один примірник передають відповідальному керівникові робіт, а другий залишається у працівника, який видав наряд-допуск. Якщо склад бригади зміниться більш ніж на половину від кількості працівників, які розпочинали роботу, потрібно буде отримати новий наряд. 

Термін дії документа не повинен перевищувати 15 календарних днів (на такий же термін можна продовжити документ).

Зауважте: продовжити наряд-допуск можна лише один раз!

Джерело: Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Проекти виконання робіт

Проект виконання робіт — це вид проектно-технологічної документації, яка розробляється на основі робочої документації та проекту організації будівництва і визначає та деталізує технологію, організацію й умови виконання будівельних робіт. У статті ви зможете скачати зразок ПВР.
35825

Вимоги безпеки під час робіт на висоті

Роботи на висоті — це роботи з підвищеною небезпекою, які потребують обов’язкових заходів безпеки. Наша стаття допоможе організувати роботи на висоті безпечно, правильно оформити наряд-допуск, провести інструктажі працівникам, уникнути помилок при виборі засобів захисту.
89150

Запобіжний пояс для проведення робіт на висоті

Важливо не лише забезпечити працівників, які виконують роботи на висоті, запобіжними поясами, а й подбати про правильну експлуатацію цих засобів захисту. Адже лише за такої умови вони допоможуть зберегти життя та здоров’я працівників.
26228

Кваліфікаційні вимоги до інженера з охорони праці на будівництві

Під час зведення будівельних об’єктів інженер з ОП на будівництві повинен вжити заходи для запобігання впливу на працівників та сторонніх осіб небезпечних і шкідливих виробничих факторів. Детальніше про обов’язки інженера з охорони праці на будівництві — у статті.
7994