Журнал реєстрації інструктажів з безпеки руху

UA RU
Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
Ведення Журналу реєстрації інструктажів з безпеки руху — вимога законодавства. У статті ви можете скачати бланк Журналу реєстрації інструктажів з безпеки руху, а також приклад його заповнення.

Якщо ваше підприємство надає послуги з перевезень або експлуатує транспортні засоби, ви маєте розробити і провести комплекс заходів, що забезпечують умови безпечного дорожнього руху. А саме — призначити фахівця, який відповідатиме за цю роботу, провести інструктажі з безпеки руху для водіїв, організувати стажування, медичні огляди водіїв тощо.

Безпека дорожнього руху на підприємстві: яку документацію оформити

Порядок проведення інструктажів та стажування водіїв затверджено наказом Мінтрансзв’язку від 05.08.2008 № 975 (далі — Порядок № 975). Ним передбачено проведення таких інструктажів з безпеки руху:

  • вступний;
  • первинний;
  • передрейсовий (цільовий);
  • періодичний (повторний);
  • позаплановий (спеціальний).

Журнал реєстрації інструктажів з безпеки руху Допускати водіїв до роботи без проходження ними інструктажів у встановлені строки забороняється.

Запис про проведення всіх інструктажів, крім вступного, здійснюється в Журналі реєстрації інструктажів з безпеки руху (пп. 2.4.4 Порядку № 975). Для реєстрації вступного інструктажу заводиться окремий журнал.

Приклад оформлення Журналу реєстрації інструктажів з безпеки руху

Журнал реєстрації інструктажів з безпеки рухуЗапис про проведення передрейсового (цільового) інструктажу здійснюється в журналі реєстрації інструктажів з безпеки руху і фіксується у дорожньому листі штампом «Інструктаж проведено» із зазначенням часу, дати і підпису осіб, які проводили інструктаж.

Журнал реєстрації інструктажів з безпеки руху повинен бути пронумерований, прошнурований та скріплений печаткою. Він зберігається у безпосереднього керівника водія, з яким проводиться первинний інструктаж.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді