Наказ про призначення особи, відповідальної за аптечку на підприємстві

Автор
експерт із питань домедичної допомоги, директор ліцею № 208 м. Києва, вчитель медико-санітарної підготовки
Роботодавець своїм наказом має призначити особу, відповідальну за придбання аптечки та формування її лікарськими засобами. Щоб правильно оформити документ, скористайтеся зразком від експерта.

Зразок наказу про призначення особи, відповідальної за аптечку на підприємстві

У разі нещасного випадку на підприємстві безпосередній керівник робіт чи інша уповноважена особа повинні вжити термінових заходів для надання першої медичної допомоги потерпілим. Це передбачено Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженим постановою КМУ від 17.04.2019 № 337.

Для того щоб захистити працівників, подбайте про аптечку домедичної допомоги на підприємстві.

Аптечка першої допомоги — це один з основних елементів охорони та гігієни праці на виробництві, що використовується для надання домедичної допомоги потерпілим безпосередньо на місці події.

Аптечка на підприємстві: як укомплектувати та зберігати

Керівник підприємства має видати наказ про призначення особи, відповідальної за придбання та формування лікарськими засобами аптечки домедичної допомоги. Такою особою може бути працівник служби охорони праці підприємства. До обов’язків відпоовідального входить не лише своєчасно повідомляти про брак медикаментів, але й контролювати строк їх придатності. Останнє необхідно робити раз на три місяці.

Окрім того, відповідальний за аптечку має вилучати зіпсовані або непридатні лікарські засоби, стежити за зовнішнім виглядом аптечки.

наказ про призначення особи, відповідальної за аптечку


зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді