Складаємо список працівників для періодичного медогляду

Роботодавець на підставі Акта визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду, повинен скласти поіменні списки працівників, які підлягають періодичним медоглядам. Скачайте приклад оформлення такого списку, щоб за зразком розробити власний документ.

Роботодавець зобов’язаний організувати за свій рахунок медичні огляди для працівників підприємства та осіб, яких приймають на роботу, а також проконтролювати, як працівники проходять цю процедуру. Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 № 246 (далі — Порядок № 246).

Проводити медичні огляди працівників необхідно навіть в умовах дії воєнного стану. Обов’язкові медичні огляди під час воєнного стану проходять відповідно до законів і підзаконних актів України, зокрема — статті 26 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» від 24.02.1994 № 4004-XII.

Як організувати медичні огляди працівників

Як організувати медичні огляди працівників

Як скласти Список працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам 2024

Щороку роботодавці повинні звернутись із заявою щодо визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду, на ім’я начальника обласного управління Держпраці та скласти до 1 грудня поточного року і узгодити з інспектором відділу з питань гігієни праці обласного управління Держпраці Акт визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду.

Відповідно до цього акта роботодавець, за встановленою формою, протягом місяця складає у чотирьох примірниках поіменний список працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам (далі — Список). Коли складають Список, враховують:

  • Перелік шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу, при роботі з якими обов’язкові попередній (періодичні) медичний огляд працівників;
  • Перелік робіт, для виконання яких є обов’язковим попередній (періодичні) медичний огляд працівників (наведені в додатках 4, 5 до Порядку № 246).

Список оформлюють на паперових носіях і в електронному вигляді та погоджують з інспектором відділу з питань гігієни праці обласного управління Держпраці.

Складаємо список працівників для періодичного медогляду Порядок № 246 з 1 листопада 2023 року може втратити чинність. Це передбечено проєктом наказу МОЗ «Про затвердження Порядку організації та проведення обов’язкових медичних оглядів працівників певних категорій».

Слідкуйте за порталом СОП — наші експерти проаналізують новий нормативний документ і нададуть роз'яснення.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді