Журнал реєстрації інструктажів з питань пожежної безпеки

UA RU
Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
Зі статті ви дізнаєтеся, як у 2024 році відбувається реєстрація інструктажів з питань пожежної безпеки та зможете скачати актуальний бланк Журналу реєстрації інструктажів з питань пожежної безпеки.

Особи, яких підприємство приймає на роботу, проходять вступний і первинний інструктажі з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях. Працівники в процесі трудової діяльності проходять такі інструктажі щорічно (п. 1 розд. ІV Порядку затвердження програм навчання та інструктажів з питань пожежної безпеки, організації та контролю за їх виконанням, затвердженого наказом МВС від 05.12.2019 № 1021; далі — Порядок 1021).

Як організувати інструктажі з пожежної безпеки

Як проводити інструктажі з питань пожежної безпеки, встановлює своїм наказом керівник підприємства. Він розробляє і затверджує перелік питань, з якими необхідно ознайомити працівників під час усіх видів інструктажу.

Керівник підприємства також складає і затверджує переліки посад, під час призначення на які особи мають пройти інструктажі з питань пожежної безпеки, зазначає періодичність проходження.

Осіб, які не пройшли навчання, перевірку знань із питань пожежної безпеки та інструктажі, до роботи не допускають.

Відповідно до п. 6 розд. IV Порядку інструктажі з пожежної безпеки дозволено проводити разом з інструктажами з охорони праці.

Вид і результати інструктажів з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях потрібно фіксувати у журналі реєстрації інструктажів з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях.

У журналі реєстрації інструктажів із питань цивільного захисту, на відміну від Журналу реєстрації інструктажів із питань охорони праці на робочому місці, не передбачена реєстрація цільового інструктажу.

Запис про цільовий інструктаж слід зробити в наряді-допуску на виконання тимчасових вогневих робіт.

Форма Журналу реєстрації інструктажів з питань пожежної безпеки

Бланк Журналу реєстрації інструктажів з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях

✔ СКАЧАТИ БЛАНК

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді