Законопроєкт про мобілізацію схвалено парламентом

До документа пропонували понад 4 тисячі поправок

Законопроєкт про мобілізацію: розгляд та пропоновані нормиВерховна Рада після розгляду всіх поправок, внесених до законопроєкта про мобілізацію (№10449), підтримала його у другому читанні.

Як зміни в законодавстві впливають на роботу спеціаліста з охорони праці під час війни

Перед цим комітет парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув документ та рекомендував ухвалити його у другому читанні та в цілому.  До документа було внесено понад чотири тисячі правок.

Законопроєкт про мобілізацію: розгляд та пропоновані норми Як забезпечити охорону праці під час воєнного стану

Проєкт закону пропонує, зокрема, запровадження базової військової служби замість строкової (для громадян до 25 років). Наявність військово-облікових документів має стати обов'язковою (як і їх пред'явлення працівникам ТЦК чи поліції). Так само військовий квиток буде необхідний для того, щоб отримати закордонний паспорт, документи в дипломатичних установах тощо.

Що ж до реєстрації в електронному кабінеті призовника, то її хочуть зробити не обов'язком, а правом громадян.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечка на підприємстві

Аптечка першої допомоги має бути на кожному підприємстві, адже часто від оперативності надання домедичної допомоги залежить життя людини. Яким має бути склад аптечки невідкладної медичної допомоги, де саме повинна розміщуватися аптечка першої допомоги у виробничому підрозділі, хто відповідає за неї — про все це розповімо далі.
91003

Контроль за станом охорони праці на підприємстві

Контроль за станом охорони праці на підприємстві є одним із складових елементів системи управління охороною праці підприємства. Контроль спрямований на виявлення відхилень від норм в умовах праці та перевірку виконання працівниками своїх обов’язків у сфері охорони праці. Дізнайтеся, які бувають основні види контролю за станом охорони праці на підприємстві, з якою періодичністю їх проводять, та якими документами супроводжується контроль.
57318

Вимоги пожежної безпеки до електроустановок

Порушення правил і норм пожежної безпеки на підприємстві нерідко стає причиною пожеж. Дізнайтеся зі статті, які існують вимоги пожежної безпеки до електроустановок та організуйте експлуатацію електрообладнання належним чином.
14576

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді