Майже по всій країні — надзвичайна пожежна небезпека

ДСНС нагадала розмір штрафів

Майже по всій країні — надзвичайна пожежна небезпекаНа тлі стрімкого потепління Державна служба з надзвичайних ситуацій у більшості областей попередила про підвищення пожежної небезпеки. Загалом це стосується усієї території України, за винятком Житомирщини, Рівненщини, Волині, Закарпаття та Криму.

Пожежна безпека в літній період

Рівень небезпеки — надзвичайний. Відповідно, майже повсюдно розповсюдженню пожеж за наявності займання сприятимуть погодні умови. Тож слід бути більш пильними під час контактів з вогнем на відкритій місцевості. 

Майже по всій країні — надзвичайна пожежна небезпека Які штрафи передбачені за порушення правил пожежної безпеки

Перед цим у ДСНС нагадали актуальні розміри штрафів за заборонене спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків. Так, розмір стягнень становить 3 060-6 120 грн. Якщо ж це відбулося на природоохоронних територіях, заплатити доведеться вдвічі більше: 6 120-12 240 грн.

Свідків паління трави та сміття надзвичайники просять одразу звертатися до влади або поліції, а самим паліям нагадують, що такі дії під час війни прирівнюється до диверсій.

Джерело: ДСНС

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимоги пожежної безпеки до електроустановок

Порушення правил і норм пожежної безпеки на підприємстві нерідко стає причиною пожеж. Дізнайтеся зі статті, які існують вимоги пожежної безпеки до електроустановок та організуйте експлуатацію електрообладнання належним чином.
14584

Перша допомога при опіках

За різних обставин працівник може отримати термічні або хімічні опіки. В умовах воєнної агресії ризик отримання таких ушкоджень значно зростає. У статті розповімо про те, які існують види опіків та як правильно надати домедичну допомогу при опіках постраждалому.
24888

Основні знаки пожежної безпеки на підприємстві

Існують певні вимоги до знаків безпеки і захисту здоров’я працівників на робочих місцях. Вони стосуються не лише їх змісту, а й способу оформлення та розміщення. Дізнайтеся, який вигляд повинні мати знаки пожежної безпеки, що використовуються на підприємстві та як їх використовувати.
32299

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді