Роботи на вулиці: як боротися з алергією?

Підкажемо, як допомогти працівникам, які мають прояви алергії в період цвітіння рослин

Роботи на вулиці: як боротися з алергією?Сезонна алергія зазвичай проявляється в періоди цвітіння різних видів дерев, квітів і трав.

Вимоги безпеки під час обрізання дерев

Працівники, схильні до алергії, що працюють на відкритих майданчиках, повинні знати, як діяти, якщо алергія на цвіт стає на заваді роботі.

Основні симптоми:

  • почервоніння очей, сльозотеча;
  • нежить, свербіння та закладеність носа;
  • притуплення нюху, чхання;
  • утруднене або прискорене дихання;
  • виснажливий сухий кашель. 

Для того щоб відстежувати цвітіння та зорієнтуватись, на що саме у вас може бути алергія, скористайтесь інтерактивною картою.

Як зменшити інтенсивність проявів алергії:

  • Носіть маску на вулиці. Вона зменшить кількість частинок пилку, який ви вдихаєте.
  • Не виходьте на вулицю, якщо там сильний вітер. Зачиняйте вікна у вітряну погоду. Уникайте прогулянок з 10 до 15 години.
  • Після прогулянок ретельно мийте руки, прийміть душ, виперіть одяг. Сушити одяг потрібно в приміщенні.
  • Частіше проводьте вологе прибирання в приміщеннях.

Які засоби можуть допомогти:

  1. Сольові розчини для промивання носа можуть полегшити алергічний нежить, вимиваючи частинки пилку зі слизової.
  2. Антигістамінні препарати. Пам'ятайте, що деякі з них викликають сонливість, тож враховуйте це, якщо багато часу проводите за кермом або виконуєте роботи, що потребують уваги.
  3. Гормональні препарати, найперше кортикостероїди, можуть бути помічними, якщо ви страждаєте на алергічний риніт і у вас весь час забитий ніс.

Не призначайте собі ліки самостійно. За проявів алергії зверніться до сімейного лікаря. Він надасть рекомендації, а за необхідності скерує до алерголога. 

Якщо людина змінила місце перебування через воєнні дії, вона має змогу звернутися до найближчого закладу охорони здоров’я, який надає первинну медичну допомогу.

Джерело: МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечка на підприємстві

Аптечка першої допомоги має бути на кожному підприємстві, адже часто від оперативності надання домедичної допомоги залежить життя людини. Яким має бути склад аптечки невідкладної медичної допомоги, де саме повинна розміщуватися аптечка першої допомоги у виробничому підрозділі, хто відповідає за неї — про все це розповімо далі.
91052

Зразок наказу про простій через спеку

Дотримати вимог законодавства з безпеки праці під час спеки допоможе наказ про простій через спеку. Скачайте зразок такого наказу, розроблений експертом.
1087

Додаткова відпустка за роботу за комп’ютером

Дізнайтеся, які працівники можуть отримати додаткову відпустку, як вести облік робочого часу працівника на роботах з особливими умовами праці, зокрема на електронно-обчислювальних та обчислювальних машинах, для надання йому додаткової відпустки.
4599

Комплексні заходи з охорони праці

Комплексні заходи з охорони праці розробляють для запобігання випадкам виробничого травматизму на підприємстві, підвищення наявного рівня охорони праці. Дізнайтеся, хто розробляє комплексні заходи з охорони праці на підприємстві, що в них передбачити та чи нестиме роботодавець відповідальність за їх невиконання.
55091

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді